U: J TAHKOSARVI NARDA, SE35737/2014, HD A
u: FI JCH, KALLIORANNAN VENLA  FIN40905/07  
e: FI JCH, PALOKALLION RAJU  FI31434/12

E: SE J(LÖ)CH, NO J(LÖ)CH, GRÅSOCKANS TYKE, S44963/2009. HD A
u: FI UCH, SE UCH, SE J(LÖ)CH, FI JCH, LEHTIKANKAAN KATA, S53041/2003
e: NO UCH, NO V-08, NO J(L)CH, SE UCH, SE J(LÖ)CH, INT UCH, A F ELGKRONAS BAMSE, N16718/06

Narda har ett bra sök, riktigt envis att finna älg, bra förmåga att ställa och har en bra lydnad. Jagar älg och vildsvin. Hon år också meriterad i viltspår och används flitigt vid eftersök på älg och vildsvin inom NVR. Hon har ett 3:e pris på jaktprov, men som inte återspeglar hennes jaktegenskaper. Hon har Very Good på utställning. I hemmiljö är hon lugnet själv. Mentaltestad, med bedömningen ”stabil normal hund”, med snabb avreaktion”. Narda: Kullvärde: 1/2.

Tyke är en frisk hund med stark jaktlust och bra jaktliga egenskaper rakt igenom men framför allt Tempo i söket, förmåga att finna älg, lydnad och samarbete. Tyke vann Gråhundsmästerskapet 2017. Har Very Good på utställning och är meriterad på anlagsprov. Tyke jagar älg, gris och björn. alla med samma intresse och vilja. Han är godkänd med höga poäng på björntest vid flera tillfällen. Tyke: Kullvärde 3/5.

Båda hundarna är vana och trygga med barn.
Inavelskoff 0,0%, Hd index 104 i kombinationen.

Endast till dig som har intresse att förvalta en valp utifrån alla aspekter, såsom prov, utställning, HD-röntgen, mycket jakt och givetvis ett väldigt bra hem.

Ulf Danielsson
Epostadress:
ulf.danielsson@trafikverket.se
Telefonnummer: +4670-528 20 08