Så har det gått ytterligare ett år fyllt med gråhundsminnen. Säkerligen flera lyckade jakter men även kvistar som knäckts under kängan, vindar som snurrat och älgar har skenat. Men med en envis gråhund så vet vi alla att det är inga bekymmer, för det stannar snart igen och skallen kommer eka i skogen och då får vi en ny chans.

Vi har haft ett bra år i klubben med mästerskap, medlemsträffar, mässor och utställningar. Vi fick några nya namn i styrelsen med stor arbetslust och engagemang.

Men inget är så bra att det inte kan förbättras! I dagsläget sliter gråhunden lite med sviktande procent i antalet startande hundar på jaktprov. Vi måste alla göra det vi kan för att komma till start på prov och ge avelsråden och uppfödare mer hundar att välja på i aveln. Med en vikande trend av valpregistreringar och pristagareprocent så minskar avelsbasen så det blir färre individer att välja bland, så gå några prov och hjälp vår fina ras som vi alla ju är så glada i.

Den 23/2 kommer vi hålla vårt årsmöte i Persåsen. Tveka inte att åka dit på mötet för just DU och dina åsikter är viktiga! Det är ni medlemmar som är just Gråhundsklubben och vi i styrelsen är ert verktyg till vad ni vill att klubben ska göra och utvecklas till.

På tal om utveckling så kan jag härmed berätta att detta blir mitt sista brev till er som ordförande i klubben. Det har varit en otroligt rolig tid i mitt liv från starten i Rättvik då klubben bildades och jag har varit med i styrelsen i stort sett sedan dess, först som sekreterare och sedan ordförande i några år. Jag har träffat så många intressanta människor under åren och väldigt många har blivit vänner som jag kommer vara rädd om så länge jag lever. Jag har också aktivt fått delta i en enorm utveckling som klubben har gjort under åren, och det har varit en stor ära. Men nu känner jag att jag gjort mitt och det är dags att någon ny får ta sig an denna fina post i klubben. Jag kommer inte lämna allt utan jag kommer att vara med lite i bakgrunden så ni blir inte helt av med mig ännu. Jag tackar ödmjukast för åren och lyckönskar den som får ta över.

Jörgen Olsson