Nu är det hög tid att ha kommit igång med träning för din hund inför stundande säsong, trots det varma vädret så finns det alltid någon aktivitet man kan pyssla med!
Glöm inte att också starta på utställning med din unghund! För att få starta på jaktprov krävs lägst sufficient på officiell utställning. Se också till att träna på lite spår under sommaren. För att bli jaktchampion krävs också godkänt på särskilt älgspårprov eller viltspårprov. Detta är perfekt att få avklarat innan löshundssäsongen startar!

Styrelsen har under våren och försommaren haft sedvanliga medlemsträffar runtom i landet. Vi är också i startgroparna för att äntligen få till någon form av medlemstidning, tyvärr har vi inget svar om när första utgåva kan finnas i DIN brevlåda, men vi hoppas på att det skall bli innan årets slut.

Vi är nu också i slutskedet för uppdateringen av RAS (rasavelsstrategi) som vi har kämpat hårt med under en längre tid, då det är första gången som vi som klubb fått uppdraget sedan start!

Vi har också lite nyheter på gång i avelsgruppen, bland annat är tanken att våra uppfödare runtom i landet skall få en liten folder att skicka ut till sina valpköpare i samband med valpleverans.

Svenska Gråhundklubben kommer att finnas på plats på Västgård Gamefair, Sunne jaktmässa samt Rättviksutställningen! Hoppas att VI ses där!

Nu finns också inbjudan till årets Gråhundsmästerskap ute på hemsidan. Nytt för i år är att man anmäler sin hund via ett elektroniskt formulär istället för som tidigare via pappersform. Inbjudan finner du här: Inbjudan Gråhundsmästerskap .
Välkommen med din anmälan!

Ps, Under sommaren juli-augusti, kan det förekomma något längre handläggningstid på annonser och medlemskapsutskick etc. pga semestrar. Så var ute i god tid!

/Styrelsen samt övriga medarbetare